Adana Çil Tedavisi, Adana Yaşlılık Lekesi, Adana Lazerle Leke Tedavisi Fiyatları, Adana Leke Tedavisi, Yüzdeki Yaşlılık Lekeleri İçin Krem, Yaşlılık Lekeleri Lazer Tedavisi, Yaşlılık Lekeleri Kaç Yaşında Başlar, Yaslilik Lekelerini Geciren Kur Adana, Adanada Çil Tedavisi
 

Lentigo hastalığı ve tedavisi için Adana'da Uzm. Dr. Pınar Bozkurt dermatoloji kliniğinden randevu alabilirsiniz.

Çiller (Efelid), açık tenli insanlarda güneşe maruziyet sonrası ortaya çıkar. Sınırları belirgin, yuvarlak veya oval, kahverengi lekeler şeklinde olan lezyonlar; özellikle kızıl saçlı, açık tenli kişilerde yüz, omuz ve göğüs üst orta kısımlarda görülür.

Yaşlılık lekeleri (SenilLentigo) ise güneş hasarı olan deride ortaya çıkan, kalıcı, iyi huylu, yuvarlak veya oval, kahverengi lekelerdir. Tipik olarak yaşlı hastalarda, el sırtı, yanaklar ve alın en çok tutulan bölgelerdir.

Güneşten koruma, yeni oluşacak lezyon sayısını azaltır. Lokal uygulanacak renk açıcı kremler (hidrokinon, tretinoin, adapalen içerikli), kimyasal peeling, kriyoterapi ve lazer tedavileri, uygulanabilecek tedavi seçenekleridir.

Lazerle Çil Tedavisi

Çiller (ephelides), daha çok açık tenli ve kızıl saçlı, mavi, yeşil ya da ela göz renkleri olan kimselerde görülen küçük kahverengi lekelerdir. Hayatın erken aşamalarında ortaya çıkarlar ve yazın çoğalıp kışın hafiflerler.

Çiller daha çok güneşe maruz kalan yüz, eller, göğüs ve sırt gibi bölgelerde oluşurlar. Bu kahverengi lekeler cilt tarafından üretilen bir pigment olan melaninin birikmesinden kaynaklanır. Vücutta var olan melaninin miktarı bireylerin cilt renklerinin tonunu belirler. Güneşe maruz kalındığında cilt UV ışınlarından gelebilecek zararı azaltabilmek için, reaksiyon olarak, daha fazla melanin üretir. Bu da melanin birikimine, dolayısıyla çil oluşumuna neden olur.

Cildinizde çil oluşmasını istemiyorsanız alınabilecek en etkili önlem güneşten korunmaktır. Bu sayede vücudumuz melanin üretmemiş olur. Yüzdeki çiller deri kanserine dönüşmez. Ancak çil sahibi olanlar güneş ışığına daha hasastırlar.

Çiller, yaşlılık lekeleri (lentigolar) ile benzerlik gösterebilir. Ancak yaşlılık lekeleri hayatın ileri safhalarında ortaya çıkar ve her tür ciltte oluşabilir.

Çil Tedavisi Nasıl Yapılır

Çil tedavisi kozmetik nedenlerle sıklıkla yapılmaktadır. Çil tedavisinde amaç çilleri yok etmek bazende rengi ve belirginliği azaltmak şeklinde olmaktadır. Çil tedavisi sonrasında güneşe maruziyet ile tekrarlar görülebilir. Günümüzde bir çok çil tedavisi mevcuttur. Her bir çil tedavi yöntemi değişik oranlarda fayda sağlar. En başarılı çil tedavileri lazer ile yapılan çil tedavileridir. Açık tenli kişilerde en iyi sonuçlar alınır. Koyu tenli kişilerde deneme atışı yapılmasında fayda vardır.

Çiller için krem: Leke açıcı kremler kullanılabilir ancak sonuçlar yetersizdir.

Kimyasal peeling: Özellikle orta ve derin peelinglerin kullanılması gerekmektedir

Krioterapi

Dermabrazyon: Cilt soyma ameliyatı ilede çiller geçecektir.

Lazer tedavileri :

• Q switch Nd: YAG ( 532 nm) lazer ( KTP lazer)

• Q switch alendrite (755 nm) lazer

• Q switch ruby (694 nm) lazer

• Erbium Yag lazer

• CO2 lazer

• Fraksiyonel lazerler

Lazerle Çil Tedavisi

Günümüzde en başarılı çil tedavi yöntemidir. Özellikle Q Switched Nd Yag lazer ile çiller tedavi edilebilmektedir. Açıkçası diğer lazerler ile yapılan tedavilerin sonuçları Q Switched Nd Yag lazer ile yapılan gibi olamaz.

Bu lazerin kendine ait özel bir dalga boyu vardır ve çil tedavisi bu dalga boyunda yapılır. Dolayısıyla çil tedavisi olmak isteyen hastalar herhangi bir lazer değil Q switched Nd Yag lazer talebinde bulunmalıdır. Çillerin yok edilmesi için birkaç seans gerekebilir. Lazerle çil tedavisi sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar olacaktır. Uygulama her çil üzerine tek tek yapılacaktır.

Sonrasında bir kaç gün kızarıklık olacak, bu kızarıklık şeffaf bir kabuğa dönecektir. Bu kabukda 5-7 gün sonra dökülecek ve çilleriniz ortadan kalkmış olacaktır. Bazen geçmeyen, hafifleyen çiller için ise 1 ay sonra ek bir lazer seansı gerekmektedir.

Lazer leke tedavisi sayesinde günlük aktivitelerinizden uzaklaşmamış olacaksınız.

Özet olarak Q Switched Nd Yag Lazerle çillerinizden 1-2 seansda kurtulmanız mümkün olmaktadır.

Kliniğimize muayene olmaya gelen hastalar çil tedavisiyle ilgili önceki sonraki resimlere bakarak kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırabilirler.

Lazerle Çil Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanabilir

Lazerle çil tedavisi en çok yüz bölgesinde uygulanmaktadır. Yanaklar, burun üstü, elmacık kemikleri, dudak üstü, alın, çene, kulak çillerin sıklıkla gözlendiği alanlardır. Bunun haricinde güneş gören boyun, dekolte, üst göğüs kısımları, omuz, sırt, kol, el üstünde de çil ya da güneş lekeleri görülmekte, buradaki lezyonların tedavisi de lazerle yapılabilmektedir.

Lazerle Çil Tedavisi Fiyatları

Lazerle çil tedavisi 2023 fiyatları çillerin yaygınlığına göre değişebilmektedir. Bütün yüzü kaplayan yaygın çil tedavisi fiyatlarıyla sadece bir alanda olan çil tedavisi fiyatları farklı olacaktır. Yine lazerle vücut bölgeleri, omuz, sırt, kol, el gibi alanlarda da güneş lekeleri ve çiller tedavi edilebilmektedir. Uygulama yapılacak alanların kombinasyonu çil tedavisi ücretini belirlemede bir faktördür. Her hastanın çil tedavisi ücreti farklı olacaktır. Çil tedavisi fiyatlarıyla ilgili bilgileri doktorunuza danışarak ve muayene olarak öğrenebilirsiniz.